U bevindt zich hier: Mantelzorg | Jonge mantelzorgers | Links

Links

 
Hier vind je links die interessant kunnen zijn om even te bekijken. Klik op de afbeelding en je gaat naar de betreffende website.  ' Jonge mantelzorgers laat je zien!' artikel Groot Westland - 16 september 2015
De Facebookpagina van Jong Zorgen Westland. Hier kun je ons laatste nieuws vinden.

Een kind dat veel zorg nodig heeft in een gezin, heeft veel impact op broertjes en zusjes (brussen).

Survivalkid.nl is een online steunpunt voor jongeren met een psychisch ziek of verslaafd gezinslid. Meer info? Check de website! Stichting MEE ondersteunt jongeren met mantelzorgtaken.
De website van branchevereniging MEZZO met info over en voor jonge mantelzorgers.

 

Informatie voor, door en over jonge mantelzorgers.TV serie Bikkels:  Een TV serie over jonge mantelzorgers.

Titel: “Jeremy Wischmijer” (filmpje van Trouw): broertje én zusje ADHD (broertje ook autisme) Jeremy is bezorgd en moet altijd rekening houden met  zijn broertje en zusje. 
Alles in huis is gepland, ongepland is paniek voor zijn broertje en zusje. 
Titel: “Thom: een jonge mantelzorger”
Thoms moeder heeft reuma. Zijn vader werkt vaak overdag. Dat betekent dat Thom thuis extra moet helpen. Als je voor iemand in je familie zorgt die een lange tijd ziek is, ben je een mantelzorger. Thom vertelt hoe het is om mantelzorger te zijn duur 6.38 min 


Titel: “Ik ben een jonge mantelzorger” (door Susanne Lolkema)
Een jongen die allerlei taken voor zijn halfzijdig verlamde moeder doet; deel van huishouden, boodschap, koken, de was, en bezorgd om zijn moeder en eigen toekomst duur 4.53 min

Jonge Mantelzorgers. We volgen Manuela, Annemarie en Stanley. Zij zijn alle drie mantelzorger geweest. Manuela en Annemarie zijn zussen en hun vader is inmiddels overleden.

Zij zorgden voor hem toen hij ziek was, maar wisten niet altijd hoe ze met situaties om moesten gaan. Daarnaast hadden ze behoefte aan lotgenoten. (klik op de afbeelding hierboven om het filmpje te bekijken)Film Knetter (2006)

Knetter is een film voor en over jonge mantelzorgers, van Martin Koolhoven. Bonnie (Jesse Rinsma) en haar moeder Lis (Carice van Houten) houden van olifanten.
Lis is wel een lieve maar geen gewone moeder. Soms is ze heel druk en vrolijk, en dan weer heel somber. Eigenlijk zorgt Bonnie meer voor haar moeder dan omgekeerd.
Bonnies vriendje Koos (Tom van Kessel) heeft een heleboel broertjes, en eigenlijk wil Bonnie ook graag een broertje. Maar dat vindt haar moeder niet zo’n goed idee. Baby’s krijg je niet zomaar, dan kun je beter een huisdier nemen. Om Bonnie te verrassen neemt haar moeder op een dag een olifant mee naar huis…..
De dvd is voor rond de 5 euro te bestellen via Bol.com of te huur bij de videotheek.Film What´s eating Gilbert Grape (1993)

De film gaat over een gezin met een verstandelijk gehandicapt zoontje (Leonardo di Caprio) en een moeder met Obesitas (een eetziekte). De oudste zoon Gilbert (Johnny Depp) voelt zich heel verantwoordelijk voor zijn gehandicapte broertje, zijn jongere zusjes en zijn moeder. Hij komt daardoor nauwelijks aan zijn eigen leven toe. De dvd is te koop bij Bol.com (rond de 10 euro) of te huur bij de videotheek.

(Klik op de afbeeldingen om de trailers, of korte filmpjes te bekijken) 

 

 

Verbondenheid tijdens nieuwjaa... 14-jan-2019    De Westlandse Druif was de locatie voor de drukbezochte nieu... Lees verder 
  Meer nieuws