U bevindt zich hier: Mantelzorg | Jonge mantelzorgers | Nieuws

Nieuws

 
Hier vind je het laatste nieuws op het gebied van Jonge Mantelzorgers!  

Jong Zorgen Westland op Survival!


Op zaterdag 20 juni was het zover, een enthousiaste groep Westlandse jonge mantelzorgers ging op survival bij de Thoenplas in Monster.

De survival begon met een kano tochtje over de plas. Ondanks dat de deelnemers, waarvan de jongste 8 jaar was, nog nooit hadden gekanood, brachten ze het er goed vanaf! Ze stapten zonder angst in en wisten uiteindelijk alle opdrachten uit te voeren en daarmee te winnen van de andere groep!


Het volgende onderdeel was het bouwen van een vlot en daarna op het zelfgemaakte vlot naar het midden van het meer te varen. Dit vroeg om de nodige samenwerking, overleg en kracht maar uiteindelijk is het iedereen gelukt om zonder een al te nat pak weer terug aan de kant te komen. Na het vlot opbouwen, wachtte ook het vlot opruimen. Zelfs hierin zat een wedstrijdelement verborgen! Door de jonge mantelzorgers werd er een recordtijd van 1.28 minuten vlot opruimen neergezet!

De ochtend werd afgesloten met een duik van de tokkelbaal. Waar er vooraf werd geroepen: “Tokkelen, doodeng, dat doe ik echt niet!” Is uiteindelijk iedereen toch een of meerdere keren van de tokkelbaan af geweest en was deze activiteit de favoriet bij iedereen! De ochtend eindigde met een kampvuur om een beetje op te warmen.

Ondanks dat het droog was, was het water volgens de jonge mantelzorgers toch erg koud. De reacties na afloop waren enthousiast: “Leuk, als er weer wat wordt georganiseerd kom ik zeker weer!”. Ben of ken je een jonge mantelzorger en wil je de volgende keer ook deelnemen aan een activiteit? Meld je aan bij de Consulent jonge mantelzorg Marjon van Oosten, telefonisch bereikbaar via 0174-630358 of per mail mantelzorg@vitiswelzijn.nl. Volg ons op Facebook, Jong zorgen Westland.

                                                                                                                       

Facebookpagina is in de lucht!

Vanaf 16 maart hebben we ook onze eigen facebookpagina waarop de laatste nieuwtjes, tips en handige links worden gedeeld.
Like ons nu en blijf op de hoogte! Facebook: Jong Zorgen Westland


Verbondenheid tijdens nieuwjaa... 14-jan-2019    De Westlandse Druif was de locatie voor de drukbezochte nieu... Lees verder 
  Meer nieuws