U bevindt zich hier: Sociaal makelaars | Repair Café

Repair Café

 
Het Repair Café leert mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en laat er opnieuw de waarde van in zien.  

Wat doe je met een stoel waarvan een poot los zit? Met een broodrooster die niet meer werkt? Met een wollen trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien?
Welnee, kom naar een Repair Café in het Westland!

Werkwijze
Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de vrijwillige deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Voor het Repair Café hoeven mensen zich niet aan te melden.


Waarom

In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Mensen weten soms niet hoe een reparatie moet. Mensen die deze praktische kennis wel bezitten, willen als vrijwilliger ondersteunen. Het Repair Café leert mensen op een andere manier naar hun spullen te kijken en laat er opnieuw de waarde van in zien. Het maakt mensen enthousiast en laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk. Kom het ook eens proberen!

Wanneer & locaties
Repair Cafés in het Westland zijn te vinden in:
- Monster, Vitis Welzijn, Havenstraat 16 'In de poort', iedere laatste donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.
- Hoek van Holland, Humanitas aan Zee, Hoekse Brink 219, iedere derde donderdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.
- Poeldijk, wijkcentrum De Backerhof, Wittebrug 2, iedere eerste dinsdag van de maand van 13.30 tot 16.00 uur.

Neem uw kapotte spullen mee en ga samen met een deskundige vrijwilliger aan de slag. In de locatie is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. Voor het Repair Café hoeft u zich niet aan te melden, u kunt gewoon binnenlopen.

Donateur worden
Word donateur van het Repair Café en maak uw bijdrage over op rekening NL80RABO0323206689 t.n.v. Vitis Welzijn o.v.v. Repair Café.

Burgemeester Bouke Arends star... 11-sep-2019    Maandag 9 september gaf burgemeester Bouke Arends de aftrap ... Lees verder 
  Meer nieuws