U bevindt zich hier: Welzijnsdiensten | Hulpinjebuurt.nl

hulpinjebuurt.nl

 
De website Hulpinjebuurt.nl is een online marktplaats voor onderlinge hulp en is in samenwerking met Welzijn Lansingerland e n SWOP Pijnacker/Nootdorp ontwikkeld.  


Hulpinjebuurt.nl 


Gewoon wat voor een ander doen

Onlangs lanceerde wethouder de Goeij in Westland de website Hulpinjebuurt.nl. Zij deed dit tegelijkertijd met haar collega-wethouders; Bert van Alphen van Pijnacker/Nootdorp en Ruud Braak van Lansingerland.
De website Hulpinjebuurt.nl is een online marktplaats voor onderlinge hulp en is in samenwerking met Welzijn Lansingerland e n SWOP Pijnacker/Nootdorp ontwikkeld.
De nieuw ontwikkelde site past helemaal binnen de huidige ontwikkelingen van digitalisering. Dit platform komt tegemoet aan de vraag van mensen om voor hulp ook op de eigen omgeving een beroep te kunnen doen en de toename van mensen, die zich graag willen inzetten voor de ander, zonder zich direct aan een organisatie te binden.

“Via deze nieuwe website komen mensen direct met elkaar in contact en maken zelf afspraken. Mensen worden geen vrijwilliger bij een organisatie”, vertelt Sylvia Vollebregt, directeur van Vitis Welzijn. “Het systeem is een nieuwe, maar zeer waardevolle aanvulling op onze huidige vrijwilligersvacaturebank, waar organisaties vrijwilligers kunnen zoeken en vrijwilligers op de vacatures kunnen reageren. Verschil in het nieuwe systeem is, dat ook vrijwilligers zichzelf aan kunnen melden bijvoorbeeld om een ander te helpen in de tuin, bij vervoer of gewoon voor gezelschap. Iemand die een maatje zoekt, kan zijn vraag aanmelden, maar ook zelf iemand zoeken. Het systeem werkt dus twee kanten op.

Deze ontwikkeling past helemaal in deze tijd, waarin mensen in wijken en buurten gestimuleerd worden zich voor elkaar in te zetten. De website kan dit wijkwerk ondersteunen en mensen op een moderne manier met elkaar in contact brengen.”

hulpinjebuurt.nl 


 

Nieuw: de Klussenbank! 24-jul-2018    Een klus. Eenmalig de handen uit de mouwen steken. Eenmalig ... Lees verder 
  Meer nieuws